Macskavilág

Ismerjük meg Ingrid cicát!

Olvasási idő: 4 perc

Egy korábbi, A macskák az internet koronázatlan királyai című cikkben már olvashattatok róla, hogy miért szereti mindenki a cicákat és milyen sok doromboló “influencert” ismer a világ. Néhány példát akkor említettem is, közülük pedig biztosan ti is ismertek párat.

Most egy magyar cicát mutatok be nektek, aki 16 ezer fős követőtábort tudhat magáénak. Egy gyönyörű brit rövidszőrű kislány büszke gazdijával, Sima Valentinával beszélgettem, aki sok mindent elárult nekem magukról, de főleg a négy és fél éves Ingrid cicáról.

Elsőként arra voltam kíváncsi, hogy mi alapján esett a választás erre a névre, hiszen valljuk be, szokatlan név ez egy cicának, de attól még nem kevésbé aranyos.

“Mindenképpen valami különleges nevet szerettem volna neki adni, hiszen ő maga is az. Szempont volt az is, hogy ne legyen ilyen nevű ismerősöm.” 

– mesélte a gazdi.

Ingrid egy hobbiból tartott, ivartalanított kedvenc, aki tenyésztőtől származik, mindennapjait pedig Budapesten éli. Gazdája azt is kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja az ivartalanítást. Ingrid a műtét előtt már tüzelt, így személyesen is megtapasztalta, hogy ez nem egy halogatható beavatkozás, szinte aludni sem tudott abban az időszakban, arról nem is beszélve, hogy ezzel a szomszédok nyugalma is megzavarható.

Egy ilyen cicánál azt hiszem hiba lett volna nem megkérdezni, hogy járnak-e kiállításokra, amire határozott nemleges választ kaptam.

“Kiállításra sosem vinném, nem is vittem. 2017 karácsonyán szerepelt egy RTL Klubos reklámban. Nagyon cuki lett, de láthatóan nem érezte jól magát Ingrid az idegen helyen annyi ember között, így ilyenekről már szó sincs.”

A brit rövidszőrű közismerten a tökéletes cica, de persze csak azoknak, akik egy nyugodt természetű négylábúra vágynak. Kiegyensúlyozott, ideális benti tartásra. Remek választás más háziállatok mellé, de kisgyerekes családoknak is. Barátságos, nem túl aktív, de ennek ellenére időnként “kis akrobataként” említik. A játékot viszont igényli a gazdival, sőt egyedül is. Valentina elmondása alapján Ingrid a fajta minden pozitív tulajdonságának megfelel.

“Kifejezett szokása, hogy az erkély előtt felállított ruhaszárítóra felugrik, elhelyezkedik és képes egy egész napot eltölteni ott.”

Szívesen ismerkedik mindenkivel, az érkező vendégeket is mindig örömmel fogadja, majd a zoknik szagmintája alapján dönt, hogy folytatódhat-e a barátkozás. Benti cicáról beszélünk, így vadászösztöneit a véletlenül berepülő bogarakon kell kiélnie, ami egyáltalán nem esik nehezére. Egyik hasonló akciójával bebizonyította, hogy ilyenkor jobb, ha semmi nem kerül az útjába, mert ő bizony nem nyugszik, amíg el nem kapja, az ár pedig lehet akár a gazdi tévéjének épsége is.

Ahogy a többség, úgy Valentina is előszeretettel árasztotta el közösségi oldalát a cukibbnál is cukibb képekkel, de később inkább egy külön oldalon folytatta ezt, ahol sokkal több embert tudott elérni velük. Mára a követők száma a pedig a 16 ezret is átlépte. Smoothie és Coby után ez talán annyira nem is meglepő, ugyanis ők milliókban számolják rajongóikat, mégis kíváncsi voltam, hogy mi, esetleg ki hozta meg Ingrid számára az ismertséget. Facebook oldala több mint 3 éve indult és ide kattintva érhető el.

“Az akkori párom vette nekem őt, aki ismert ember. Persze ő is posztolt a rajongói oldalán sokat róla, így az első 6000 követőt ennek köszönhetjük. A többi szerencsére már ment magától.”

 – folytatta.

Ingrid egyedüli cica, de előfordulhat, hogy valamikor ez megváltozik és érkezik mellé egy társ, de Valentina ezúttal egy mentett állatnak szeretne otthont biztosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük