Jim Davis, aki Garfieldot adta nekünk

Olvasási idő: 2 perc

Ki lakik a Maple utca 711-ben?

A múlt század második feléből már jó néhány kutyákról szóló képregényt és kutya bőrébe bújt szuperhőst tudnánk felsorolni. Jim Davis, aki nem szeret versenyezni, inkább macskáját tette történetének középpontjába.

Jim Robert Davis tegnap ünnepelte 75. születésnapját. A képregényrajzoló neve sokaknak ismerős lehet, hiszen a világszerte kedvelt Garfield köthető hozzá. Gyakorlatilag nem is tudatosan vált képregényrajzolóvá, mert eredetileg farmernek készült, de szívesen rajzolt is. Szereplőit pedig egy idő után történetbe is foglalta. 1978-ban jelent meg a Garfield, mára pedig a világ egyik legnépszerűbb képregényeként ismerik. Több rajzfilm és tévéfilm is készült róla az évek alatt, de nem egy könyvet is fel lehetne sorolni. 1996-ban weboldalt is alapítottak neki, ahol webáruház is elérhető. Ezek mellett meg kell említeni, hogy Magyarországon 1990-ben elindult a Garfield magazin is.

A Garfield nevet Jim Davis nagyapja után adta a cicának, karakterében pedig az alkotó a saját személyiségébe is betekintést enged. A lusta, narancssárga cica, Garfield a történet szerint másra sem tud gondolni, mint az evésre. Ez nem is meglepő abból kiindulva, hogy egy étteremben született. Gazdája nem egyszer próbálja fogyókúrára ítélni, ami miatt még látomásai is vannak. Ahogy mindenki más, ő is utálja a hétfőket, de postásokat és még a  saját születésnapját is. Ő áll a történet középpontjában. Szintén főszereplő a gazdája Jon Arbuckle, kutyája Ubul, később pedig megjelenik az állatorvos, Dr. Liz Wilson.

Indiana államban élnek, de azt is megtudhatjuk, hogy pontos címük Maple utca 711.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.