Ilyen macskát válassz gyerek mellé

Olvasási idő: 3 perc

Nem olyan régen már kifejtettem, hogy nem kell megválni a cicáktól, ha kisgyerek érkezik a családba. Bár a macskák többsége barátságos és elfogadó, személyiségük mégis változó lehet. Bizonyos fajták pedig kimondottan ajánlottak gyerekek mellé.

Maine coon

Nem véletlen, hogy kedves óriásként emlegetik. Nagytermetű, súlya elérheti akár a 8-9 kg-ot is. Meglepő, de a legtöbb macskával ellentétben szereti a vizet. Intelligens fajtának mondható. Nagyon ragaszkodó és társaságkedvelő cica. Nemcsak kölyökként, hanem felnőtt korában is játékos marad. Mindenkivel barátságos, kiegyensúlyozott természetű.

Perzsa

Ezt a puha bundájú, imádnivaló fajtát akár egy plüsscicához is hasonlíthatnánk. Egy perzsa mellett a gyerekek könnyedén elsajátíthatják, hogy milyen a nyugodt játék. Imádja a kényeztetést, de nem a túlzott mozgásigényről híres. A lustálkodás mestere, viszont jobban szereti, ha egy magasabb ponton talál magának kényelmes fekhelyet.

Ragdoll

A ragdoll rongybabát jelent és okkal kapta ezt az elnevezést, ugyanis. ha felemeljük, képes teljesen elernyedve lógni. Szeret a gazdája közelében lenni. Rendkívül szociális fajta, könnyen összebarátkozik a gyerekekkel és más állatokkal is. Szelíd és nagyon gyengéd. Egyedüli macskának nem feltétlenül ajánlott. Jól tanítható, intelligens.

Brit rövidszőrű

 

Átlagos méretű cica, orra nem túl hosszú, de nem is olyan rövid, mint egy perzsáé. Bundája olyan sűrű, akár egy szőnyeg. Nyugodt természetű és szociális. Mozgásigénye viszonylag alacsony. Gyerekekkel és más állatokkal is kompatibilis. Ragaszkodik a gazdájához, de az egyedüllétet is elviseli.

Sziámi

Az egyik legnépszerűbb macskafajta. Szereti, ha figyelnek rá, gazdájához pedig rendkívüli módon képes ragaszkodni. Beszédes, gyakran nyávog a gazdinak. Intelligens, tanítható, időnként a macskavilág kutyájaként emlegetik. Társaságkedvelő természete miatt társsal együtt ajánlott tartani.