A legnépszerűbb macskafajták

Olvasási idő: 3 perc

Melyik macskafajták a legnépszerűbbek? A Te cicád vajon köztük van?

Felsorolni is nehéz lenne, hogy hány különböző kutyafajtát különböztetnek meg, de ez a szám valahol 200 felett van. Macskáknál inkább kétjegyű számról beszélhetünk. Gyakorlatilag a macskafajták száma harmada lehet a kutyákénak. Pontosan meghatározni nem lenne egyszerű, hiszen minden egyesületnek megvannak a maga szabályai a színre, mintázatra és természetre egyaránt.

Doromboló kedvenceink között nincsenek olyan nagy különbségek. (Mint például egy maine coon és egy ragdoll, illetve egy kaukázusi juhászkutya és egy palotapincsi között.) Az egyes macskafajták közti eltérések apró méretbeli különbségekre, szőrzet színére, illetve hosszára korlátozódnak.

A kutyák a történelem során rengeteg területen szolgálták az embert: vadászatban, őrzésben, de bizonyos fajták kizárólag kedvencként tarthatók. Utóbbi különösen igaz napjainkra. Ezek a más és más feladatkörök megmagyarázzák a kutyák fajtáinak sokszínűségét.

Melyek a legnépszerűbb macskafajták?

Sziámi – a macskafajták kutyája

A sziámi macska története több, mint 100 évre nyúlik vissza. Kék szemű, sportos alkatú, beszédes, ragaszkodó cica, aki gazdájához nagyon hűséges. Intelligens, apportírozásra is képes. Az egyedüllétet nehezen viseli. Ideális családi kedvenc válhat belőle.

Maine coon – a kedves óriás

A maine coon minden pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amire egy gazdi vágyhat. Szereti az ember társaságát, képes egész nap a nyomában lenni, de mégsem annyira, mint egy sziámi. Természete barátságos, szeretetteljes. Más állatokkal is könnyen összeszoktatható.

Perzsa – a plüsscica

A perzsa jellegzetessége a hosszú szőre és a lapos orra. Barátságos természetű, nincs túl nagy mozgásigénye. Általában véve lusta. Ideális választás azoknak, akik kevesebb időt töltenek otthon.

Brit rövidszőrű – az imádni való

Közepes termetű, ahogy neve is mutatja, szőrzete rövid. Bundája plüss-szerű, szemei nagyok. nyugodt barátságos természetű, gyerekekkel és más háziállatokkal is kompatibilis. Egyedül unatkozik, igényli a gazdival való játékot.

Ragdoll – a rongybaba

A ragdoll szó rongybabát jelent, amit onnan kapott, hogy amikor felemeljük, képes teljesen elernyedve lógni. Szemei kékek. Nagyon szociális cica. Szelíd, könnyen alkalmazkodik. Társaságkedvelő, családi cicának kimondottan ajánlott. Az egyedüllétet nehezen viseli.

Neked melyik a kedvenc fajtád?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.