3+1 jel, hogy boldog a macskád

Olvasási idő: 2 perc
Öntörvényű macskáink gondolatait nem könnyű kitalálni még egy tapasztalt cicásnak sem. Mégis van néhány egyértelmű jel, ami arra utal, hogy kedvenced boldog. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem néhányat.

1.Dorombolás
A dorombolás sok mindent kifejezhet, nem csak kellemes érzést. Szülés közben, fájdalom esetén is megfigyelhető, de önnyugtatásra is szolgál. A másik lehetőség amikor a gazdi mellett, vagy akár az ölében kényelembe helyezi magát és békésen álomba dorombolja magát. Ez esetben nem is kérdés, hogy mi az oka.

2.Dagasztás
A dagasztás szintén önnyugtatásra szolgál. Ez egy relaxáló tevékenység a cicáknál. Ha ezt épp a gazdi ölében csinálja, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a közelünkben el tud lazulni és egy boldog cicával van dolgunk.

3.Beszédesség
Ha kedvencünk gyakran kommunikál velünk, például ébredés után azonnal odajön és nyávog, vagy hazaérkezésünkkor rohan elénk köszönteni, akkor érdemes simogatással, jutalomfalattal kedveskedni neki, hiszen ő ezzel fejezi ki, hogy nagyon örül nekünk.

+1 „Pocaksimi”
Ha hanyatt fekszik és a hasát mutatja nekünk, valamint még azt is hagyja, hogy megsimogassuk, akkor az a bizalom legfontosabb és egyben legaranyosabb jele.

A te cicád hogyan fejezi ki a boldogságát?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.