Játék a cicával

Olvasási idő: 2 perc

Sok cicatartónak ismerős lehet az az érzés, hogy szórjuk a pénzt drága játékokra, majd jó esetben egy alkalom után megunják.

A vadászat nemcsak fizikai tevékenység számukra. Éppúgy igényel tervezést, mint ügyességet és gyorsaságot. Ugyanezekkel jellemezhetjük játékukat is.

Ahhoz, hogy a cicáddal való játék mindkettőtöknek kellemes élmény legyen, ismerni kell azokat a mozdulatokat, melyek felkeltik az érdeklődését.

Játék közben a macska előhívhatja ragadozó énjét, hiszen a gazdi kezében lévő különböző eszköz, tárgy a zsákmánnyal azonosítható. Ez a fajta játék a cica és a gazdi közti bizalmat is erősíti. A megfelelő mennyiségű és minőségű játék segíthet a feszültség oldásában. Ne felejtsük el, hogy mivel ragadozó állatról van szó, fontos a testmozgás is számukra. Gondoljunk csak bele! Régen, amikor még a szabadban éltek napi szinten több madarat, egeret, patkányt és egyéb zsákmányokat ejtettek el. Ezt semmi esetben sem helyettesíti az, hogy az egyik macskád naponta háromszor kikergeti a szobából a másikat, vagy ráugrik a lábadra az asztal alól. A gazdi feladata, hogy testileg és szellemileg is fitten tartsa cicáit.

Ha megszokjátok, hogy napi szinten játszotok, megakadályozod, hogy ellustuljon és elhízzon. Persze ha két-három olyan cicád van, akik egész nap nyúzzák egymást és mindig aktívak, akkor nem feltétlenül jelent gondot, ha egy-egy nap elmarad a játék. Abban viszont biztos lehetsz, hogy érdemes beiktatni napi teendőid mellett naponta 10-15 perces játékot, akár több alkalommal is, hiszen egy felelős cicatartónak fontos kedvence egészsége.