Miért is tartsunk macskát?

Olvasási idő: 2 perc

3+1 érv a macskatartás mellett

A mondás úgy tartja, hogy ugyan lehet élni macska nélkül, de nem érdemes. Ezzel én nem tudok vitatkozni. Hatalmas érdeklődés övezte a macskákat már az ókorban is, Egyiptomban egyenesen istenként tisztelték őket, de a mai napig rengeteg a misztikum körülöttük.

 

Napjainkban egyre több helyen elterjedt, hogy kórházakban alkalmazzák őket azzal a céllal, hogy a betegek közérzetét javítsák. Ehhez nem kell több, mint egy kis simogatás, dorombolás és néhány boldog perc, amikor a puha szőrgombóc eltereli a gondolatokat. Ezzel a betegség nem múlik el, de az első lépés a gyógyulás felé kétségtelenül a jó kedélyállapot.

Miért érdemes amellett dönteni, hogy otthonunkba fogadunk egy cicát?1.Rendkívül tiszta állat

A macskák többsége szinte azonnal, de néhány nap alatt biztosan szobatisztaságra tanítható. Ezenkívül étkezés után első dolga a mosakodás, sőt még néha a gazdi érintése után is. Megválogatja azt is, hogy hol hajtja álomra a fejét, ráadásul még az alomba sem megy bele többszöri használat után, ha koszosnak ítéli meg.

2.Vénynélküli nyugtató

Tudományos alátámasztást kapott az a tény, hogy egy apró szőrgombóc simogatása nagyon is egészséges. A kutyákkal ellentétben ők nemcsak hagyják, hogy gazdájuk simogassa őket, de lelkes dörgölőzéssel és dorombolással tudatják, hogy élvezik.

3.Magával ragadó látvány

Kétség nem fér hozzá, hogy nagyon szépek a kutyák, de a macskák egyenesen szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak a maguk bájával. Magabiztos, kecses, könnyed mozgásúak, bundájuk pedig selymes, fényes, csillogó.

+1.Nem igényli minden szabadidődet.

A macskák nagyon önállók, almot használnak, egyedül tudnak játszani, és gyakran szeretnek elvonulni nyugodtan pihenni. Ha kevés a szabadidőd, de szeretnéd, ha munkából fáradtan hazaérve valaki otthon odabújjon, akkor egy cica ideális választás.

A macskák mellett szóló érveket oldalakon át sorolhatnánk, nem is lehetne mindet összegyűjteni. Minden cica más, mindegyikükben másért leli örömét gazdája, éppen ezért ilyen különlegesek.